You Tube След завладяването на Афганистан в социалните мрежи се появиха клипове как

...
You Tube
След завладяването на Афганистан в социалните мрежи се появиха клипове как
Коментари Харесай

След като завладяха Афганистан, талибаните се забавляват в лунапарк

 You Tube След завладяването на Афганистан в социалните мрежи се появиха клипове по какъв начин талибаните се забавляват в лунапарк в Кабул. Те се смеят, до момента в който се возят на блъскащите колички, някои тежко въоръжени. Друга група се върти на въртележка с пластмасови кончета с ярки цветове. Появи се и видеоклип по какъв начин талибаните откриват фитнес салон. Някои нерешително пробват уредите за извършения, до момента в който техен военен приятел с гранатомет на рамо ги снима. 

Същевременно хаосът на летището в Кабул беше краткотрайно овладян, само че напрежението остава. Хиляди желаят да изоставен страната и виждат самолетите на непознатите страни като само избавление. А талибаните още веднъж упорстват, че носят мир и непоклатимост и приканиха локалните да се върнат към нормалните си занимания.

" Моля ви, не изоставяйте моето семейство. Това ще коства доста животи. Ще провокира доста болежка ". Това е апелът на афганистански преводач към държавното управление в Лондон. Хора като неговите родственици са застрашени от отмъщението на талибаните.

  " Те се вършат на миротворци, само че това е единствено шоу. В бъдеще всички знаем какво ще стане. Само че няма да има задгранични медии да го покажат ", счита Мохлер Р., някогашен преводач за войските на НАТО.

Много от хората, които под паника се стичат на летището в Кабул, са в сходно състояние. Талибаните знаят кои са работили за Запада и опасенията са, че ще има санкции. А някои западни страни непосредствено признават, че няма да могат да оказват помощ.

" Искам да кажа намерено на нашите ветерани от войната - макар напъните ни, знам, че поддръжката няма да доближи всички, които би трябвало да я получат. Събитията на терен надвиват над нашите опити. Иска ми се да не беше по този начин ", съобщи Скот Морисън, министър председател на Австралия.

А в Кабул през днешния ден ситуацията е по-спокойна. Хилядите бойци, които изпратиха Съединените щати, Англия, Франция и други страни, действително не охраняват своите сънародници от талибаните, а стопират голямото голям брой елементарни жители, които безредно се пробват да се качат на самолетите и да избягат. Някои даже съумяха.

Американски боен аероплан, в който хората съумели да влязат, излетя с цели 640 души на борда. Кацнал в Катар. Какво ще вършат там тези афганистанци не е ясно.

На този декор президентът на Съединени американски щати отбрани решението си дефинитивно да изтегли армията от Афганистан. Джо Байдън призна, че е направена неверна оценка за скоростта, с която ще се върнат талибаните. Но сподели още, че войната не може да продължава постоянно.

" Не мога и няма да желая нашите войски да се борят безпределно в гражданската война на друга страна ", съобщи американският президент Джо Байдън.

Европа също се тревожи. Почти несъмнено е и идването на хиляди хора, бягащи от войната.

" Свидетели сме на исторически поврат в Афганистан, надалеч от границите ни, само че със съществени последствия за цялата интернационална общественост, за Европа и за Франция. Дестабилизирането на Афганистан рискува също да провокира незаконни миграционни потоци към Европа ", съобщи френският президент Еманюел Макрон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР